Sopivasti pihalla

Vuoden pimein päivä on takana ja nyt kuljetaan kohti valoa. Vuoden pimeimmästä jaksosta on jälleen selvitty.

Käyn päivittäin hevostallilla. Ja syksyn pimeillä ja loskaisilla keleillä se ei ole aina herkkua. Eräänä pimeänä iltana huomasin, kun naapurissa oli asennettu valot piharakennuksen katon reunaan. Hymy levisi kasvoilleni, joulu on lähellä ja kohta se on jo ovella. Niinpä tänä vuonna jouluvalot sai pihan sisääntuloa korostava maitolaituri.

Näin joulun alla tulee kelailtua vuoden tapahtumia.

’Tässä muutamia tältä vuodelta:

  • Keväällä aloitimme yrityksen kehittämisprojektin HAMK:in opiskikelijan kanssa ja jouluksi opinnäytetyö valmistui. Tämä antoi hyviä työkaluja yrityksen taloudenseurantaan ja toiminnan jäsentämiseen.
  • Maanrakennus Leinamo Oy:lle perustettiin aputoiminimi Kauhallinen ajatuksia. Osittain opinnäytetyön seurauksena.
  • Syksyllä sain merkonomi harjoittelijan toimistoon. Oli outoa totutella tekemään töitä vieraamman ihmisen kanssa. Se sujui mukavasti ja harjoittelija jäi jatkamaan laskutus juttuja valmistumisen jälekkeen.
  • Marraskuussa kävin yritysten välisessä kisailussa Linnanturnajaisten ideakilpailussa kokoilemassa onnea. Siltä reisulta jäi kokemusta ja yritystoiminnan jäsentämistä tuotteistamisen suuntaan.
  • Ensi keväälle on jäsennelty sopivaa toimintamallia pihasuunnittelun puolelle. Kevät näyttää lakkautetaanko aputoiminimi vai pääseekö ajatukset vauhtiin ja Kauhallinen ajatuksia uudelle tasolle.

Uusi vuosi näyttää mitä tästä tulee. Hyvällä meilellä kohti vuotta 2022!

Tällä hetkellä elämme lumityösopimusten aikaa. Auraamaan ei ole kunnolla vielä päästy, mutta hiekoitushommia on ollut. Pienkuormaaja Giantti sai uudeksi kaveriksi Mecalacin. Yhdessä pärjäävät hienosti Iittalan kaduilla ja pihoissa. Traktorit tulee apuun tarpeen vaatiessa. Koneet on löytänyt talvipaikkansa ja lisälaitteensa sekä näkevöittämis teippaukset. Lämmitys johdotkin on löytynyt, tämä helpottaa arkea kylmillä keleillä. Säätiedotuksia tarkkaillaan totottuun malliin.

Ajatukset jäsentyy ulkoilmassa myös näin joulun alla. Tallille olemme saaneet uusia tuttavia ja tyttären kanssa yhteiset hetket on jälleen löytänyt oman paikansa. Tyttäremme ammattiopinnot alkavat käydä vähiin ja valmistuminen häämöttää. Nuoren intoa on ihana seurata!

Nyt kalenterin luukut alkaa käydä vähiin. Lasten joulukalenterin puutarhatontuista saattaa kuoriutua oikeita joulutonttuja ja valkeaa joulua on lupailtu myös eteläsuomeen.

Rauhallista joulun odotusta !

Sanna

#visitiittala #iittalavillage #pihasuunnittelu #jouluvalot #hiekoitushommia

Advertisement

Julkaissut leinamo

Olen maanrakentajan vaimo. Pyöritämme mieheni kanssa maanrakennus yritystä Iittalassa. Mieheni tykkää tehdä näkyvää jälkeä kone voimin ja minä työnkentelen toimistossa ja jalkaudun pikku hiljaa työmaita kohden. Koulutukseltani olen Hortonomi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: