Hevosten talvitarhat

Pienet projetit pitää vireessä kroppaa ja mieltä. Samoin haaveiden toteuttamien, tämän vuoksi hevosetkin taloomme on päätynyt ja maanrakennusliike aikanaan perustettu. Joskus asiat menee näppärästi ja puolikkaalla ajatuksella maaliin toisinaan ne vaativat useamman neuvottelun ja yhteistyön hiomista.

Tämän syksyn projekti oli hevosten talvitarhat. Keväällä mieheni sahautti lautaa, jotta syksyllä hevosille saadaan uudet aitaukset. Keväästä syksyyn on yllättävän pitkä aika. Siinä puolessa vuodessa vaihtui hevosia ja materiaali aitauksille. Tarhojen paikasta meillä oli hyvin erillaiset näkemykset pariskuntana. Mihin tarhat sijoittuvat? Ja siirretäänkö pensaita vai ei? Pahimmillaan tarhat ymmärsin kolmion mallisksi ja tämä ei mahtunut ymmärrykseeni lainkaan. Onneksi on lankaa, merkkausmaalia ja tolppia hahmottamaan maastoa ja tarhojen paikkaa.

Tarhat alkoi hahmottumaan. Puumateriaalit hankittin puuiittalan kautta. Lämmin kiitos ystävällisistä ohjeista ja nerokkaista ideoista. Tolpat lyötiin maahan yhteistyössä maanrakennusliikkeen kanssa. Välipuiden kiinnitys tehtiin omana työnä ja ruuvit löytyi ruuvikaupasta Hämeenlinnasta.

Maaston muoto muutti vielä hieman suunnitelmaa, mutta materiaali toimi siinä todella hinosti! 5,5m välein laskimme aidan korkeutta 1 puunrungon verran, näin 32m matkalla aidan korkeus laski 6 rungon verran. Uskomatonta, kuinka vaikeaa on arvioida maanpinnan kallistusta. Tosin kokenut kaivinkoneen kuljettaja sen kyllä havaitsee, jopa ilman lankaa ja laaseria.

Lokakuisena sunnuntai iltatana hevoset saatiin uusiin tarhoihin. Voi sitä takajalkojen irtonaista määrää. Eläimmet kyllä ihanasti palkitsee reaktioillansa näiden projektien kulun.

Aita metrejä kertyi reilu 180m ja 3 porttia tehtiin toistaiseksi sähkönarulla ja seuraavissa kirjoituksissa tulee selviämään tulevat uudet portit. Millaiset niistä tulee.

Syksyisin terveisin

Sanna

Advertisement

Julkaissut leinamo

Olen maanrakentajan vaimo. Pyöritämme mieheni kanssa maanrakennus yritystä Iittalassa. Mieheni tykkää tehdä näkyvää jälkeä kone voimin ja minä työnkentelen toimistossa ja jalkaudun pikku hiljaa työmaita kohden. Koulutukseltani olen Hortonomi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: